Prázdninové dobrodružstvo menom Tralaland

02.08.2004 Celý región

Ak aj vy každoročne riešite dilemu, ako deťom spríjemniť dva mesiace prázdnin, skúste ich poslať do úplne inej krajiny, kde prežijú dospelácke dobrodružstvá ...
Ak aj vy každoročne riešite dilemu, ako deťom spríjemniť dva mesiace prázdnin, skúste ich poslať do úplne inej krajiny, kde prežijú dospelácke dobrodružstvá s rovesníkmi. Republika Tralaland má svoje meno a tradíciu - je dokonca staršia ako tá naša. V tomto roku oslavuje svoje 13ste narodeniny!

Pre deti, ktoré už boli občanmi Tralalandu, nie je Prvá detská prázdninová republika neznámy pojem. V tomto tábore je každý deň sviatočný a čosi také ako nuda sa ešte cez colnice prázdninovej republiky nikomu nepodarilo prepašovať.
Tralaland je spolková republika, má svoje hranice, prezidenta, parlament, vládu, ústavu, hymnu, banku, poštu, peniaze i štátny sviatok. Občanmi sa deti stávajú na trinásť dní, počas ktorých stihnú mnoho vecí... Každý deň si môžu vybrať niektorú z ponúkaných aktivít, napríklad: cudzie jazyky, počítače, bojové umenia, bicyklovanie, lukostreľba, člnkovanie, aerobik, jazda na koni, maľovanie, tanec, divadlo...
V Tralalande sa radi stretávajú nielen deti, ale i dospelí, pretože tam vládne dobrá nálada, radosť a ľudia sa tam majú radi. Aj magický 13. ročník chce byť pre svojich občanov opäť príťažlivý. Tento rok sa tábor sťahuje na nové pôsobisko – do Krpáčova.
Deti sú ubytované v 3 a 4 posteľových izbách. Stravovanie je zabezpečené päťkrát denne. O pitný režim sa stará u detí obľúbená Budišská minerálka s rôznymi príchuťami. Takže jedalníček je naozaj pestrý. Doprava na územie Tralalandu je individuálna, a tak sa i rodičia privážajúci svoje deti môžu na chvíľku stať občanmi detskej republiky a vychutnať fantastickú atmosféru republiky, kde všetko frčí ako má.
Zuzana Joneková
 

Vyberte región